Max en Luna Max en Luna
Menu

Baby & Hond: Wat kan je verwachten?

Baby & Hond: Wat kan je verwachten?

Baby & Hond: Wat kan je verwachten?

Hoe introduceer je jouw baby bij je hond?

Als je in verwachting bent zijn er al genoeg dingen om aan te denken. Tussen de echo's, babykamer inrichten en een autozitje kopen moet je ook je hond voorbereiden op de komst van je kleine. Niet elke hond zal een baby in zijn territorium even leuk vinden, daarom is het belangrijk om voor de komst van je baby je hond voor te bereiden op de gezinsuitbreiding.

Laat nooit je baby en hond alleen

Het belangrijkste als het gaat om baby's en honden, laat je hond nooit alleen met je baby. Je hebt nog geen idee hoe je hond overal op reageert en honden kunnen onvoorspelbaar reageren. Van je baby likken tot ervandoor gaan met zijn of haar speelgoed tot erger.

De jaloerse hond

Is jouw hond heel beschermend naar jou toe en jaloers als je aandacht geeft aan andere mensen of honden? Dan is het super belangrijk dat jij je hond hierin beter gaat coachen. Je hond moet leren dat jij niet alleen voor hem er bent, maar ook je tijd met andere honden en mensen door wil brengen. Soms kan het lastig zijn om dit jaloerse trekje af te leren, roep dan de hulp in van een gedragscoach. Samen met een dierencoach kunnen jullie ervoor zorgen dat je hond minder bezitterig wordt en zich socialer naar jouw omgeving toe gedraagt.

Laat de hond wennen aan de drukte van een baby

Als je baby eenmaal geboren is zal het huis veel drukker worden. Jullie moeten diep in de nacht uit bed, je rijdt rond met een kinderwagen en een hoop nieuwe geuren komen je huis binnen. Laat je hond dan ook wennen aan de kinderwagen voordat je baby komt. Simuleer als het ware de geluiden, geuren en drukte die een hond zal ervaren bij de komst van een baby. Niet alleen de kinderwagen, maar ook het gehuil van een baby en de geur van babydoekjes en talkpoeder kan je introduceren bij je hond.

Kennismaking via geur

Is je baby geboren? Neem dan het eerste rompertje of een dekentje mee naar huis. Laat dit ruiken aan je hond zodat deze al bekend is met de geur van je baby. Op deze manier associeert je hond de baby met iets wat hij al kent.

Een rustige plek voor je hond

Een baby in huis staat gelijk aan drukte. Dit kan voor een hond te veel chaos worden waardoor hij gaat blaffen of zich raar gaat gedragen. Creëer dan ook een rustig plekje in huis waar je hond niet constant wordt gestoord door het huilen van je kleine, de kinderwagen of je kraamvisite.

Veranderingen doorvoeren

Lag je hond altijd eerst op de bank en mag dat na de komst van de baby niet meer? Begin dan zo snel mogelijk met het trainen van je hond, geef duidelijk aan dat de bank verboden terrein is etc.

Verzorg je hond

Aangezien je hond buiten komt en niet dagelijks zijn tanden poetst draagt een hond toch veel bacteriën met zich mee. Probeer je hond zo schoon mogelijk te houden, waardoor deze niets kan overdragen aan je baby,

Betrek je hond bij alle activiteiten

Ga je je baby verschonen? Neem je hond dan mee naar de commode. Buiten lopen? Neem hond en baby mee. Zorg ervoor dat je hond zich betrokken voelt bij alles wat je doet en dat je niet je hond aan het vervangen bent door je baby.

Hoe heb jij je baby aan je hond voorgesteld? Wat zijn de tips en trucjes die jij hiervoor hebt gebruikt? Deel je ervaringen met andere Max&Luna Vrienden

Reacties

Gerelateerde artikelen

1