Max en Luna Max en Luna
Menu

Australische Terrier

Australische Terrier

Australische Terrier
Australische Terrier Australische Terrier

Karakter

Moedig, waaks, speels en alert

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Herkomst

Australië

Informatie

De Australische Terriër draagt als koosnaampje de naam 'Aussie'. Hij dankt zijn ontstaan aan kruisingen tussen de Yorkshire Terriër, de Dandie Dinmont Terriër en de Cairn Terriër. Zijn taak was, om als erfhond, de boel vrij van knaagdieren en slangen te houden. Deze taken volbracht de Australische Terriër dan ook vol verve. Tegenwoordig is de Australische Terriër een echte gezelschapshond, die zeer intelligent en waaks is. Van de terriërs is hij het, die het best naar het baasje wil luisteren. De Australische Terriër is een eerlijke gezinshond, die het ook erg gezellig vindt om met de familie op reis te gaan.

Karakter

De Australische Terriër is alert, waaks, moedig, zeer levendig, zelfverzekerd, eigenzinnig, onafhankelijk, speels, vrolijk en blaft graag.

Opvoeding en Gedrag

De Australische Terriër heeft een zeer consequente, duidelijke opvoeding nodig.

Soort vacht

De Australische Terriër heeft een halflangharige vacht een blauwe romp en een diepe tankleur op de poten en kop, effen zandkleurig, effen rood.

Beweging

De Australische Terriër heeft redelijk veel beweging nodig. Hij houdt van spelen, rennen en wandelen.

Verzorging

Naast een wekelijkse borstelbeurt is het aan te bevelen om de Australische Terriër 2x per jaar naar de trimsalon te brengen om geplukt te worden.

Link Rasvereniging (en)

Schotse en Australische Terrier Club

Reacties

Andere rassen

1