Max en Luna Max en Luna
Menu

Australian Shepherd

Australian Shepherd

Australian Shepherd
Australian Shepherd Australian Shepherd

Karakter

Waaks, alert, intelligent en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Langharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De Australian Shepherd komt niet uit Australië, doch uit de Verenigde Staten. Daar werden Europese honden met Australische honden gekruist en zo is dit energieke, vrolijke herdertje ontstaan. Hiermee is ook meteen het verhaaltje uit de wereld geholpen dat deze werklustige rakker het resultaat zou zijn van een kruising met een dingo. Omdat er veel Australian Shepherds voorkomen met twee verschillende oogkleuren, werden zij door de Indianen ook wel de hond met de spookogen genoemd. Dit altijd ijverig, hardwerkend, zeer actieve hondje is niet voor iemand, die nauwelijks de tijd kan nemen om iets met hem te ondernemen. Met een energieke baas kan dit trouwe, levenslustige beestje overal voor worden ingezet. Van vrijwel alle soorten sport tot hulphond, blindengeleidehond, narcoticahond enz. enz. toe. Uit de stoel en aan de slag met jouw Australian Shepherd

Karakter

De Australian Shepherds zijn zeer intelligent, hebben een sterk drijfinstinct, zijn leergierig, trouw, alert, waaks en actief.

Opvoeding en Gedrag

De Australian Shepherd leert makkelijke en snel maar hij heeft wel veel afwisseling en uitdaging nodig.

Soort vacht

De Australian Shepherd heeft halflang haar in de kleuren blue merle, re merle, effen zwart of bruin eventueel met wit

Beweging

De Australian Shepherd heeft veel beweging nodig en het is belangrijk dat hij een taak krijgt. Hij houdt van lange wandelingen waarbij hij veel kan rennen en spelen.

Verzorging

Eén keer per week je Australian Shepherd goed borstelen is meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Australian Shepherd Association

Vrienden met een Australian Shepherd

Reacties

Andere rassen

1