Max en Luna Max en Luna
Menu

Australian Kelpie

Australian Kelpie

Australian Kelpie
Australian Kelpie Australian Kelpie

Karakter

Intelligent, drijven en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Australië

Informatie

De Kelpie heeft zijn ontstaan te danken aan de zwartbruine collies uit Groot Brittannië. Ergens rond 1860 werd een aantal van deze honden naar Australië geïmporteerd. Hier ontstond al snel een nestje met zwartbruine puppies en…. 1 rode, die wat van een foxhondje weg had. Een teefje uit Victoria, dat Kelpie heette, werd door een reutje uit dit nest gedekt. Aan dit teefje heeft dit ijverige ras zijn naam te danken. Deze behendige kuddehoeders zijn werkelijk geboren schapendrijvers. Met veel passie kwijten zij zich aan hun taak. De Australian Kelpies lopen zelfs over de schapen heen om vooraan bij de kudde te komen. Zij nemen hun werk zeer serieus en de wil om te gelieven, maakt ze tot uitstekend af te richten maatjes. Australian Kelpies hebben wel veel beweging en een duidelijke taak nodig. Bij gebrek hieraan zullen ze die zelf gaan zoeken. Een vorm van sport is voor deze gezellige honden haast onontbeerlijk.

Karakter

De Australian Kelpie is beweeglijk, lenig, werkwillig, zeer intelligent, trouw, leergierig, stabiel, en hebben een sterk drijfinstinct.

Opvoeding en Gedrag

De Australian Kelpie leert makkelijke en snel. Hij heeft wel een taak en veel uitdagingen nodig. De Kelpie is een sociaal hondje, dat wel enigszins terughoudend naar vreemde mensen is

Soort vacht

De Australian Kelpie is kortharig in de kleuren zwart, chocolade bruin, rood, black and tan, rood en tan, fawn en rookblauw.

Beweging

De Australian Kelpie heeft veel beweging en een taak nodig. Hij houdt van lange wandelingen waarbij veel gerend kan worden.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor die Australian Kelpie meestal voldoende, behalve tijdens de ruiperiode dan wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Australian Kelpie Club

Vrienden met een Australian Kelpie

Reacties

Andere rassen

1