Max en Luna Max en Luna
Menu

Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dog

Australian Cattle Dog
Australian Cattle Dog Australian Cattle Dog

Karakter

Speels, apporteren, drijven en vriendelijk

Formaat

Groot

Gewicht

10-20

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met katten

Herkomst

Australie

Informatie

De Australian Cattle Dog of Australische veedrijvershond heeft een goed uithoudingsvermogen, ze werken graag hard voor de baas en zijn leergierig. Het zijn prachtige honden om te zien en van een afstandje lijken het net wolven. De Australian Cattle Dog staat bekend om het goede uithoudingsvermogen en het harde werken. Het zijn niet alleen sportieve honden maar ook hard werkende honden. De Australian Cattle Dog vindt het heerlijk als deze mag bewegen en doet dit dan ook het liefst de hele dag. Het is dan ook van groot belang, dat dit diertje als huishond voldoende uitdagingen krijgt. In de sport voelt hij zich helemaal thuis. De staart van de honden wordt laag gedragen en is vrij lang en dik. De oren van de honden zijn staand, ze worden omhoog gedragen en ze zijn erg alert. De ogen zijn ovaal van vorm en donker van kleur. De vacht kan diverse kleuren hebben, vaak wolfsgrauw tot blauw. Zijn ontstaan heeft de Australian Cattle Dog te danken aan kruisingen tussen kelpie, dingo, collie en dalmatiër. Daar heeft hij natuurlijk ook zijn specifieke kenmerken als werklust, moed, trouw en uithoudingsvermogen van verkregen. De Australische veedrijvershond is een echte werkhond met een innerlijke drang tot presteren.

Karakter

Het karakter van de Australian Cattle Dog of Australische veedrijvershond is goed, ze werken graag hard, het zijn vriendelijke honden en echte veedrijvers. Het zijn ook goede gezelschapshonden. Ook voor kinderen zijn ze erg lief, ze hebben wel iedere dag hun beweging nodig zodat ze niets te kort komen. Een huis met een tuin is aan te raden als je dit ras in huis wilt nemen.

Opvoeding en Gedrag

De Australian Cattledog heeft uitdagingen nodig. Het beste is heel veel afwisseling en veel spelletjes met hem doen. De Australian Cattledog kan afstandelijk zijn naar vreemde honden en onverschillig naar vreemde mensen.

Soort vacht

De Australian Cattledog heeft een kortharige vacht, blauwgespikkeld met tan aftekening, roodgespikkeld.

Beweging

De Australian Cattledog heeft veel beweging nodig, het drijven zit er echt in, de honden moeten hun energie kwijt kunnen en dan kunnen zij daarna ook binnen worden gehouden.

Verzorging

De vacht van de Australian Cattledogs is vlak, ze hebben een dubbele vlak die erg kort is, de haarlengte is gemiddeld 2,5 cm tot 4 cm. Borstelen kan bij deze honden goed.

Link Rasvereniging (en)

Australian Cattle Dog & Kelpie Vereniging

Vrienden met een Australian Cattle Dog

Reacties

Andere rassen

1