Max en Luna Max en Luna
Menu

Appenzeller Sennenhond

Appenzeller Sennenhond

Appenzeller Sennenhond
Appenzeller Sennenhond Appenzeller Sennenhond

Karakter

Intelligent, drijven, aanhankelijk en trouw

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Zwitserland

Informatie

De Appenzeller Sennenhond is een kleiner soort berghond met een echte krulstaart. Dit toont nog zijn verre verwantschap aan de familie van de keeshondachtigen. De Appenzeller Sennenhond is een erg levendige maar ook wantrouwende hond. Het is een hond die erg graag blaft. De honden hebben veel beweging nodig en kunnen erg goed met kinderen. Ook als er ergens gewaakt moet worden dan zijn dit erg geschikte honden. Het is een behendig en zelfverzekerd dier. Men noemde hem de rechter- en linkerhand van de boeren die in de bergen woonden. Zijn taak was het hoeden van de kudde en het trekken van de hondenkar. Als gezinshond kun je op hem bouwen. Hij is trouw, aanhankelijk, dapper, waaks en onomkoopbaar. Tegenover vreemden is hij wat wantrouwig. Doorat hij zeer intelligent is, leert hij makkelijk en graag. Hij heeft wel behoorlijk wat beweging nodig. Vandaar dat een flatje niet de beste woonruimte voor hem is. Een huis met een behoorlijke tuin en een baas die van wandelen houdt, zouden ideaal voor hem zijn.

Karakter

Het karakter van de Appenzeller Sennenhond is erg levendig, maar hij kan ook wantrouwend zijn. Verder is het een hond die erg graag blaft.

Opvoeding en Gedrag

De Appenzeller Sennenhond heeft een zeer consequente, liefdevolle baas nodig. Goed socialiseren is erg belangrijk. De Appenzeller Sennenhond is een hond die goed met kinderen en andere huisdieren overweg kan. Reuen zijn soms dominant naar seksegenoten

Soort vacht

De Appenzeller Sennenhond heeft een kortharige vacht driekleurig zwart met roestbruin(tan) en wit, chocoladebruin als hoofdkleur

Beweging

De Appenzeller Sennenhond heeft veel beweging nodig en is graag bezig. Het is een hond die het heerlijk vindt om te spelen en te rennen.

Verzorging

De Appenzeller sennenhond heeft niet veel verzorging nodig, gewoon de dagelijkse dingen, eten, drinken en een aai is voor deze hond voldoende maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Nederlandse Vereniging van Appenzeller, Entlebucher & Grote Zwitserse Sennenhonden

Vrienden met een Appenzeller Sennenhond

Reacties

Andere rassen

1