Max en Luna Max en Luna
Menu

Anatolische Herder

Anatolische Herder

Anatolische Herder
Anatolische Herder Anatolische Herder

Karakter

Moedig, waaks, alert, dominant en trouw

Formaat

Zeer groot

Gewicht

50+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere honden en geschikt met katten

Herkomst

Turkije

Informatie

De Anatolische Herdershond of Kangal is een oud ras en kent zijn oorsprong al maar dan 6000 jaar geleden. De Anatolische Herdershond komt oorspronkelijk uit Turkije en is van nature een bewakingshond. Zijn bijnaam is dan ook de Turkish Guard Dog. Deze bijnaam kreeg hij vanwege het feit dat hij herders gezelschap hield en natuurlijk ook de kuddes van de herder beschermde. De Anatolische Herdershond is bedoeld voor het bewaken van vee, terrein en zijn eigenaar. Het is een groot, snel en wendbaar ras met een groot uithoudingsvermogen dat erg hard is voor zichzelf. Van de Anatolische Herdershond werd verwacht, dat hij geheel zelfstandig grote kuddes in de bergen bewaakte. Dit vereist uiteraard een stabiele, zelfstandige hond, die niet voor een kleintje vervaard is. Nou, dat kun je van deze Anatolische Herder dan ook wel zeggen. De Anatolische Herdershond is een uitstekende waker, die dol is op zijn gezin, maar vreemden zijn voor hem dan ook vreemden en worden met achterdocht geobserveerd. Gelukkig is deze uitstekende bewaker ook een intelligente hond. Daardoor blijkt, dat met een consequente opvoeding en een zeer goede socialisatie, de Anatolische Herdershond ook een fijne gezinshond kan zijn. Let wel dat hij veel beweging nodig heeft. Luie baasjes kunnen beter een ander ras kiezen.

Karakter

De Anatolische Herdershond is een evenwichtig, waaks en zelfstandig denkend ras. De hond neemt ook zelf initiatief indien hij denkt dat iets niet in orde is. De De Anatolische Herdershond is terughoudend naar vreemden maar lief voor eigen familie. De Anatolische Herdershond is vaak niet zo lief naar vreemde honden, maar bewaakt eigen roedelleden met zijn leven.

Opvoeding en Gedrag

De Anatolische Herdershond heeft een evenwichtige, consequente, liefdevole baas nodig die een natuurlijk overwicht heeft. Het is een zeer waaks ras, dat zeer terughoudend is naar onbekende mensen. Contact met andere dieren gaat normaal gesproken goed. Reuen kunnen dominant zijn naar seksegenoten.

Soort vacht

De Anatolische Herdershond heeft een kortharige vacht in alle kleuren, meestal effen roomkleurig tot fawn.

Beweging

De Anatolische Herdershond heeft veel beweging nodig. Veel wandelen, fietsen of vrij laten rennen op een groot terrein is een must.

Verzorging

Af en toe borstelen is voor de Anatolische Herdershond voldoende, maar tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen geadviseerd.

Link Rasvereniging (en)

Vereniging van Herders- en Berghonden uit Zuid- en Oost-Europa en Azië

Vrienden met een Anatolische Herder

Reacties

Andere rassen

1