Max en Luna Max en Luna
Menu

Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond

Amerikaanse Naakthond
Amerikaanse Naakthond Amerikaanse Naakthond

Karakter

Speels, zachtaardig, intelligent, vriendelijk, aanhankelijk en trouw

Formaat

Klein

Gewicht

5-10

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen en geschikt met andere honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

In de herfst van 1972 werd in een nest middelgrote Rat Terriërs een kleine naakte teef geboren. Ze had een zijdeachtig, roze huidje met grote zwarte vlekken.
De eigenaren wisten niet precies wat ze met het hondje aan moesten en gaven het aan vrienden. Ze wisten toen nog niet dat deze ongewone pup "Josephine" het begin zou zijn van een nieuw en uniek ras. Ze bewees toen al dat de American Hairless Terriër de perfecte huishond is met haar intelligente, levendige en loyale aard.

Interessant is het feit dat de AHT wordt geboren met haar. Het schaarse haar op de puppen is kort, pluizig en opmerkelijk anders dan dat van een behaarde Rat Terriër. Kort na de geboorte begint het haar uit te vallen, te beginnen op het hoofd en eindigend aan de achterkant. Als de pups 6 tot 8 weken oud zijn zij compleet naakt met een zachte, gladde en zijdeachtige huid. Hun roze huidje is warm en meestal bedekt met sproeten of kleine vlekken. Deze vlekken worden groter naarmate de hond ouder wordt.

De American Hairless Terriër is een kleine tot middelgrote, in balans zijnde, gespierde hond met een elegante uitstraling. Het zijn alerte, intelligente en aanhankelijke hondjes. Hun grote hoeveelheid energie maakt hen goede kameraadjes voor de kinderen, en hun intelligente en aanhankelijke aard maakt hen loyale familieleden.

Karakter:

De American Hairless Terriër staat bekend als zeer toegewijd. Dit ras is sterk gehecht aan hun huisgenoten, met wie een nauwe relatie wordt opgebouwd. Deze honden willen het liefst in het gezelschap verkeren. Zij tonen een voorkeur voor een huisgenoot bij spel, rust of eten en zijn uitzonderlijk aanhankelijk. waardoor een hoog knuffelgehalte aanwezig is. Het liefst ligt dit ras bij je op schoot om zo dicht mogelijk bij u te kunnen zijn, dit in tegenstelling tot de meeste andere Terriërsrassen. De American Hairless Terriër passen zich aan bij kinderen en kinderen zijn dol op hen.

De American Hairless Terriër is enthousiast en vrolijk, maar ze kunnen ook gereserveerd en op hun hoede zijn. Sommige AHT's kijken liever de kat uit de boom, maar dat duurt even. De "American Hairless Terriër" is zeer alert en nieuwsgierig. Zij reageren direct, indien in hun vertrouwde omgeving vreemde geluiden klinken of plotseling vreemde objecten staan of bewegen, bijv. een nieuw verkeersbord op uw dagelijkse wandeling. U moet de reactie interpreteren: aankondiging of waarschuwing. Een American Hairless Terriër is niet de perfecte waakhond, omdat het ras niet voldoende agressief is en onvoldoende kracht heeft.

De American Hairless Terriër kan goed met andere honden, en andere huisdieren, omgaan. De meeste AHT's zouden hun leven met minstens één andere hond willen delen. De American Hairless Terriër houdt van spelen en dat kan er soms ruw aan toe gaan. De honden kunnen tijdens hun spel aardig kabaal maken. Er klinkt gegrom, zij zijn druk, maar het is allemaal spel.

Opvoeding en Gedrag

De American Hairless Terriër is zowel zeer intelligent, in het algemeen gemotiveerd om te behagen en het makkelijkste te trainen van alle Terriërs. De"American Hairless Terriër" leert snel en zijn veelal gehoorzaam. Zij zijn uiterst geschikt voor hondensporten, zoals Agilitity, Flyball, Behendigheid, Gehoorzaamheid en Hondenraces. Zij zijn leergierig en super snel!

Soort vacht

De American Hairless Terriër verschilt van de andere haarloze rassen die van nature voorkomen in andere lande. De American Hairless Terriër heeft een sterk, volledig gebit en een compleet onbehaard lichaam (behalve snorharen en wimpers), en het ras heeft geen huidproblemen.

Beweging

De American Hairless Terriër is een zeer energieke en levendige hond en hebben de nodige beweging nodig. Het blijven ten slotte Terriers. Men kan kilometers met hen wandelen, dat vinden ze heerlijk, maar zo nu en dan een snelle dagelijkse wandeling, vinden zij ook prima. In huis zijn zij over het algemeen rustig, maar wel waaks.

Verzorging:

De eigenaar moet voorzichtig zijn met dit ras, als het ras buiten is. Het ras is naakt en kan, zoals wij, verbranden in de zon. Daarom dient dit ras beschermd te worden tegen die zon d.m.v. kleding of zonnecrème, maar ook in de winter zal de American Hairless Terriër d.m.v. kleding tegen de kou beschermd moeten worden.

Met dank aan Colette Rehorst van Borntobespecial.com

Vrienden met een Amerikaanse Naakthond

Reacties

Andere rassen

1