Max en Luna Max en Luna
Menu

Amerikaanse Korthaar

Amerikaanse Korthaar

Amerikaanse Korthaar
Amerikaanse Korthaar Amerikaanse Korthaar

Karakter

Rustig, aanhankelijk en speels

Formaat

Groot

Gewicht

5+

Vachttype

Kortharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Amerika

Informatie

De Amerikaanse korthaar is de Amerikaanse tegenhanger van de Britse korthaar en de Europese korthaar. Dit ras komt voort uit een selectieve kruising tussen een "gewone" straatkat en rassen als de Britse korthaar, de Burmees en de Pers. De Amerikaanse Korthaar is een makkelijke en tolerante kat die heerijk rustig leeft en makkelijk te socialiseren is. Deze makkelijke kat is geschikt voor iedereen van senioren tot een gezin, al kunnen ze bij kleine kinderen nog wat onverwacht uit de hoek komen. Hoewel de Amerikaanse korthaar een echte buitenkat is en houdt van jagen en klimmen, is het ook geen probleem voor hem om in een flat of appartementje te leven. Ook kan de Amerikaanse korthaar erg goed met andere dieren, waaronder honden.

Karakter

Het karakter van de Amerikaanse korthaar is evenwichtig en rustig. Het is een speels en sportief gezelschapsdier dat graag in de buurt van zijn baasje is.

Postuur

Gemiddeld tot groot, gespierd lichaam, wat langer dan hoog. Deze kat heeft een brede borst, vooral als het een volwassen mannetje is. Al met al een zeer krachtige bouw.

Soort vacht

Een korte, dikke en glanzende vacht die plat tegen het lichaam ligt. In de winter heeft deze kat een dikke ondervacht.

Ogen

Middelgroot tot grote ronde ogen. Staan meestal tamelijk ver uit elkaar en iets schuin. Kleur is altijd in harmonie met de vachtkleur.

Verzorging

De Amerikaanse korthaar heeft vrij weinig verzorging nodig. 1 keer in de week even borstelen is meer dan voldoende. Daarnaast natuurlijk het bijhouden van de nagels en oren.

Link Rasvereniging (en)

Algemene rasvereniging / Nederlandse Kattenfokkers Vereniging

Vrienden met een Amerikaanse Korthaar

Reacties

Andere rassen

1