Max en Luna Max en Luna
Menu

American Curl

American Curl

American Curl
American Curl American Curl

Karakter

Aanhankelijk, speels en vriendelijk

Formaat

Middel

Gewicht

5+

Vachttype

Langharig

Beweging

Speels

Overig

Geschikt met kinderen, geschikt met andere katten en geschikt met honden

Herkomst

Verenigde Staten

Informatie

De American Curl staat bekend om, en is vernoemd naar, zijn omgekrulde oren. Dit is ontstaan door een spontane mutatie die in 1981 plaatsvond. De American curl is een vrolijke, aanhankelijke kat die er van houd om te spelen en klimmen. Een ras dat goed in een gezin met (oudere) kinderen gehouden kan worden en die graag bij zijn gezin in de buurt is. Ook kan de American Curl goed overweg met andere katten en kat vriendelijke honden. Iets opvallends an de American Curl is dat niet alle kittens gekrulde oren zullen hebben, bij sommige katten blijven de oren normaal.

Karakter

De American Curl is een vrolijke, gezellige, liefdevolle en gezinsgerichte kat met een speciale liefde voor kinderen. De Curl is erg intelligent en is dan ook een geschikt ras om trucjes te leren.

Postuur

De American Curl is een middelgrote kat met een elegant, slank en langgerekt lichaam. Deze kat is qua uiterlijk niet erg gespierd, maar qua kracht erg sterk.

Soort vacht

De American Curl komt voor in een halflang- en kortharige variant. De vacht is zijdezacht en ligt glad op het lichaam. De American Curl heeft weinig tot geen ondervacht.

Ogen

De ogen van de American Curl zijn vrij groot en walnootvormig. De ogen zijn een beetje schuin geplaatst en de kleur is passend bij de vacht.

Verzorging

De American Curl heeft geen speciale verzorging nodig. Het is genoeg om af en toe de vacht te borstelen. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de algemene verzoring, als het knippen van nagels en het schoonhouden van ogen en oren.

Link Rasvereniging (en)

Vrienden met een American Curl

Reacties

Andere rassen

1