Max en Luna Max en Luna
Menu

American Bobtail

American Bobtail

American Bobtail

Herkomst

United States

Informatie

De American Bobtail is een kruising tussen een Siamees en een Bobtail mannelijke tabby en is ontstaan in 1960. De Amerikaanse Bobtail heeft misschien een wilde uitstraling, maar is een lieve en vriendelijke kat die erg van zijn familie houd. Het is een goede keuze voor gezinnen met oudere kinderen die hem rustig en respectvol behandelen. De Bobtail kan prima binnen worden gehouden en gaat ook goed met honden en andere katten. De Bobtail is een slimme kat, je kunt hem goed trainen met spelletjes, puzzels en bijvoorbeeld door middel van clicker training.

Karakter

De Bobtail is eigenlijk een soort hondje in het lichaam van een kat. Het is een aanhankelijke kat die zich makkelijk aanpast en graag in de buurt van zijn baasje is. De Bobtail wordt ook wel eens gebruikt door psychotherapeuten, omdat deze kat erg gevoelig is voor menselijke emoties.

Postuur

De Bobtail is een middelgrote tot grote, gespierde kat met een robuust uiterlijk.

Soort vacht

De Bobtail komt voor met zowel lang als kort haar. De vacht is niet, zoals bij de meeste rassen, zacht en pluizig, maar voelt wat ruw aan. In beide versies is dit een dubbele vacht met een dichte ondervacht.

Ogen

De Bobtail heeft amandelvormige ogen met een diepe oogligging. De kleur is afhankelijk van de vachtkleur.

Verzorging

Het is bij de Bobtail zeker nodig om een aantal keer per week de losse/dode haren te verwijderen. Dit kan door de kat te borstelen. Daarnaast is het zoals bij elke kat belangrijk om af en toe de nagels te knippen en de oren en ogen schoon te houden.

Link Rasvereniging (en)

Reacties

Andere rassen

1