Max en Luna Max en Luna
Menu

Airedaleterriër

Airedaleterriër

Airedaleterriër
Airedaleterriër Airedaleterriër

Karakter

Speels, intelligent, apporteren en dominant

Formaat

Groot

Gewicht

20-30

Vachttype

Ruwharig

Beweging

Actief

Overig

Geschikt met kinderen

Herkomst

Engeland

Informatie

De Airedale Terriër is opgewekt en intelligent. De Airedale Terriër kan goed met kinderen omgaan en de omgang met andere honden is redelijk. Alhoewel de Airedale Terriër, naar het schijnt, geen zuivere terriër is, wordt hij toch de Koning van de Terriërs genoemd. Het is een echte jager en fanatiek ondierbestrijder, maar ook een vrolijke, blije familiehond, die dol op kinderen is. De jachtdrift zit er in van vroeger uit en daarom zijn de honden ook gek om achter een balletje aan te rennen. Buiten altijd in voor een spelletje en binnenshuis rustig en gezellig. Wel is het raadzaam om de Airedale Terriër, al van pup af aan, goed te socialiseren en consequent op te voeden.De hond moet thuis regelmatig worden getrimd. De honden kunnen in de stad, maar het wordt niet aangeraden omdat de honden toch graag veel bewegen, een huis met tuin is daarom beter voor de Airedale Terriër.

Karakter

De Airedale Terriër is erg opgewekt en intelligent.

Opvoeding en Gedrag

Zorg bij de Airedale Terriër voor een afwisselende training en beloon het gewenste gedrag. Deze terriërs zijn geduldig met kleine kinderen. Om goed om te kunnen gaan met kleine huisdieren is een goede socialisatie nodig. Sommige reuen zijn dominant naar seksegenoten.

Soort vacht

De Airedale Terriër heeft en ruwharige vacht, tankleurig met zwart of grijs rugdekdat uitspreid of rug lenden en kruis. Boven zijde staart is ook zwart of grijs

Beweging

De Airedale Terriër heeft een tuin nodig waarin hij lekker kan rennen, ze willen graag een aantal keer per dag wandelen.

Verzorging

De vacht van de Airedale Terriër moet regelmatig worden getrimd.

Link Rasvereniging (en)

Airedale Terriër Club Nederland / Airedale Terriër Verbond Nederland

Vrienden met een Airedaleterriër

Reacties

Andere rassen

1