Max en Luna Max en Luna
Menu

10 redenen waarom jij op puppycursus wilt

10 redenen waarom jij op puppycursus wilt

10 redenen waarom jij op puppycursus wilt

Een puppy opvoeden gaat niet vanzelf. Een paar praktische tips om dat eigenwijze mormel waar je zoveel van houdt in het gareel te houden zijn altijd meegenomen. Ga daarom op puppycursus!

Lees hier waarom je dat wilt, zo'n puppycursus!

Redenen om op puppycursus te gaan

  1. Je komt erachter dat jouw pup toch niet de slechtst presterende puppy van het jaar is. Tenzij dat toch het geval is.. dan kan je beter alvast beginnen met rennen…
  2. Het is leuk! Iedereen in op de cursus heeft net een puppy dus het is een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. En wees eerlijk, een pup is leuk, maar tien pups bij elkaar is helemaal leuk!
  3. De tips en ervaringen van andere eigenaren zijn nuttig en bovendien zie je in dat niet alleen jouw pup bezeten is door de duivel…
  4. Je kan stoppen met alle dingen die je zelf bedacht hebt om je pup iets aan te leren en die toch nooit gaan werken.
  5. Achteraf zijn verhalen over je pup die je compleet negeerde of stond te plassen tegen een been van een andere eigenaar enorm grappig om te vertellen.
  6. Socialisatie voor je pup is enorm belangrij, dus het is goed dat je pup in contact blijft komen met andere pups in alle soorten en maten.
  7. Je leert meer over de basics van het gedrag van honden in het algemeen. Kortom je gaat je pup beter begrijpen. Zeg, hebben ze ook een partnercursus?
  8. Je hond trucjes leren in je eigen woonkamer is natuurlijk prettig, maar het is nog fijner als deze dezelfde trucjes kan doen als tien andere honden hem afleiden.
  9. Je leert allerlei handige tips, zoals hoe je je hond kan borstelen zonder eerst een worstelgreep aan te leren. En je maakt een onuitwisbare indruk op je vrienden als je hond op commando als een commando door het gras kruipt.
  10. Na elke goede daad moet je natuurlijk ook jezelf belonen, dus na elke puppycursus heb je een lekker glas wijn of biertje verdiend.


Zorg dat je altijd een goede hondenriem of- tuig hebt, zodat je je pup ook tijdens het wandelen wat leert. Vind meer over goede, betrouwbare puppycursussen op de site van de hondenbescherming

Deel jouw ervaringen met ons in de reacties! We zijn benieuwd naar leuke verhalen, maar natuurlijk ook of je hond uiteindelijk een harig engeltje is geworden dankzij een puppycursus.

Reacties

Gerelateerde artikelen

1